Oprichter en bezieler van vzw La Verna.

“We houden van het leven omdat het eindig is, omdat we dood gaan. Precies in de eindigheid zit de aantrekkingskracht. Ook het gegeven dat we niet weten wanneer we dood gaan houdt ons alert, stimuleert ons om bewust te leven. En dan is er nog iets: sterven doen we niet alleen op het einde van ons leven. Dat doen we ook tijdens het leven, telkens we verlies meemaken, telkens we niet bereiken wat we wensen, telkens we een droom moeten opgeven. De dood is onze bestemming én houdt ons wakker. 

Als we ons hiervan bewust worden, dan zal de laatste reis, waneer we ons lichaam moeten afgeven, een doortocht zijn. En de paradox is dat als we ons verzoenen met de dood, we dan pas echt kunnen leven.Leven en sterven, ze horen bij elkaar.Wie niet kan leven met de dood, sterft voor hij dood is. 

‘Waar ik ben, is de dood niet
En waar de dood is, ben ik niet’

Seneca

 Daarom is een initiatief als dit waardevol. Om de dood uit de taboesfeer te halen en te verwelkomen als onmisbaar om te leven.”